Cyberjournalism Vs Printjournalism
روزنامه نگاري الكترونيك و چالش روزنامه نگاري سنتي

 

 

درباره روزنامه نگاري و اينترنت

Why cyber journalism vs print journalism?Newspapers are in trouble. Readers are straying in papers. This blog will explore where we've gone wrong and what we're doing right, with an eye toward REWRITING THE FUTURE OF JOURNALISM.

 

Global Media Journal

 
   

 

Thursday, September 25, 2003


در «مغز گالوپ» چه مي گذرد؟!

 


به دوستان روزنامه نگار و ديگر علاقمندان توصيه مي كنم «مغز گالوپ» را از دست ندهند! موسسه نظرسنجي گالوپ را حتماً همه مي شناسيد ، مو’سسه اي كه بيشتر از 70 سال است رفتار و طبيعت انساني را زير نظر دارد و نتايج مطالعات و بررسي هاي آن منشاء تحولات مختلفي در دنياي غرب بوده است. اينك «گالوپ» نتايج بيشتر از 60 سال افكار سنجي عمومي را در يك بانك اطلاعاتي گرد آورده تا محققان و علاقمندان به جستجو در آن بپردازند.
اين بانك اطلاعاتي ارزشمند حاوي 125 هزار سو’ال و پاسخهاي افزون بر 5/3 ميليون نفر از كساني است كه در اين سالها (از سال 1935) مورد پرسش قرار گرفته اند. علاوه بر اين نتايج جديدترين افكارسنجي هاي «گالوپ» نيز از اين طريق قابل دسترس است.
در اين خصوص بيش از اين نمي نويسم و بقيه را به خودتان واگذار مي كنم تا با رفتن به «مغز گالوپ» ببينيد در آن چه مي گذرد؟!

*مبارزه انتخاباتي ديجيتالي!
نامزدهاي احراز پست فرمانداري ايالت كاليفرنيا چنانچه مايل به مشاركت در طرحي كه Candidate Camera نام گرفته است ، باشند يك دستگاه دوربين ديجيتال Gateway T-50 با دقت 5 ميليون پيكسل دريافت مي كنند تا مبارزه انتخاباتي خود را رنگ و بويي ديگر دهند و با استفاده از اين دوربين و البته اينترنت ، ديد دروني تري از شرايط موجود را به راي دهندگان هديه كنند و علاوه بر اين به وقايع نگاري مصور انتخابات آتي كمك كنند.
نامزدها بايد شخصآ به تهيه عكس بپردازند و اين امكان فراهم شده تا هرروز يك عكس به آلبوم مبارزه انتخاباتي خود بر روي اينترنت اضافه كنند.
مجري و پشتيبان اين طرح را هم احتمالاً آن دسته از روزنامه نگاران و بويژه عكاسان خبري كه با جايزه پوليتزر و برندگان آن آشنايي دارند ، به خوبي مي شناسند چرا كه او كسي نيست جز ديويد هيوم كنرلي(David Hume Kennerly) كه در سال 1972 به خاطر عكسهايي كه از جنگ ويتنام گرفته بود ، برنده جايزه پوليتزر شد...
بيش از اين توضيح نمي دهم و علاقمندان را دعوت مي كنم سري به پايگاه اينترنتي اين طرح بزنند تا ضمن ديدن عكسهايي كه تا به حال گرفته شده ، اطلاعات بيشتري نيز بدست آورند. براي آشنايي بيشتر با ديويد هيوم كنرلي هم بد نيست از سايت او بازديد كنيد.

*عضو تازه خانواده جستجوگرهاي اينترنتي
و اما يك جستجوگر جديد كه براي يافتن موضوعات مورد نظر مراجعانش موتورهاي جستجويي نظير Wisenut ، Altavista ، Teoma ، Lycos ، Yahoo ، MSN ، Netscape را جستجو مي كند. بازديدكنندگان از Fazzle با ثبت نام(رايگان) در اين جستجوگر از امكانات پيشرفته اي مانند جستجوي خبرها بهره مند مي شوند. از ديگر امكانات جستجوگر Fazzle مي توان به جستجوي بهترينها يا تمام وب و نيز جستجوي عكس و فيلم اشاره كرد. شما حتي مي توانيد نتايج جستجو را از طريق پست الكترونيك دريافت كنيد.
يك بار آزمايش Fazzle خالي از لطف نيست. راستي! اگر در مراجعه به اين جستجوگر با نكات تازه اي رو به رو شديد ديگران را هم بي نصيب نگذاريد.


Thursday, September 04, 2003


آيا محصول كار روزنامه ها «تاثيرگذاري» است؟

 


حين گشت و گذارهاي معمول براي يافتن نشانه هايي از تغييرات و تحولات جديد در دنياي ارتباطات و بويژه روزنامه نگاري از پايگاه اينترنتي دانشگاه كاروليناي شمالي سر درآوردم و پروژه اي تحت عنوان The Quality Project را در مقابل خود ديدم كه راهبري آن را «فيليپ مه ير»(Philip Meyer) عهده دار است.
در مقدمه اي كه به معرفي اين پروژه اختصاص داده شده است ، مه ير مي گويد: روزنامه نگاري ايده آل هميشه محصول كشمكش بين «كسب سود» و «احساس مسووليت اجتماعي» بوده است اما اخيراً نشانه هايي را مي بينم كه حاكي از بر هم خوردن توازن در اين كشمكش است ...
قسمت جالب توجه اين طرح مدلي است كه Societal Influence Model for the Newspaper Industry نامگذاري شده است و در كنار اين يادداشت تصويري از آن مشاهده مي شود. بر اساس اين مدل و نظريه مه ير محصول ابتدايي يك روزنامه «تاثيرگذاري» است كه به دو صورت ظهور و بروز مي كند: اول تاثيرگذاري اجتماعي كه به خاطر مقاصد اقتصادي نيست و دوم تاثيرات اقتصادي كه براي فروش و كسب سود است و البته اين دو جنبه ارتباط نزديكي با هم دارند چرا كه اين تاثيرات اجتماعي روزنامه است كه به تاثيرات اقتصادي آن ارزش و اعتبار مي دهد. هر چند كه نظرات منتشر شده از سوي تحليلگران عرصه سرمايه گذاري مدل بسيار ساده تري را ارائه مي كند كه بر مبناي آن: روزنامه بستري است براي تحويل تبليغات به چشم مخاطب ...
كساني كه مدل ارائه شده توسط طراحان اين پروژه را مي بينند احتمالاً هر چه بيشتر به آن نگاه كنند به آن علاقه بيشتري پيدا مي كنند اگرچه كه دست اندركاران پروژه همچنان در تلاش هستند تا ميزان اعتبار اين مدل را مشخص كنند.
شخصاً اميدوارم كه گردانندگان اين طرح جالب در اثبات مدل پيشنهادي خود موفق شوند البته به گونه اي كه طرح به سمت تفكر خشك و كويري «فروش چشمهاي مخاطبان روزنامه ها به سوداگران بازار تبليغات» گرايش پيدا نكند.
به هر روي اگر خود را به اين بحث و مدل ارائه شده علاقمند ديديد راهي دانشگاه كاروليناي شمالي در اين نشاني شويد.
وضعيت فعلي پروژه و اينكه هم اكنون به چه مرحله اي رسيده است را هم در اين جا مرور كنيد و در ادامه اگر فرصت داشتيد و البته همچنان علاقمند بوديد نگاهي به دو گزارش جالب در اين زمينه كه به صورت PDF تحت عنوانهاي editorial staffing و نيز credibility-circulation death spiral ارائه شده است ، بيندازيد. گفتني است گزارش وضعيت فعلي طرح آخرين بار اواسط ماه ميلادي گذشته (14 آگوست) بروزرساني شده است.

 

 


جستجو در اين وبلاگ   جستجو در اينترنت       

 
Archives:

 
  This page is powered by Blogger, the easy way to update your web site.


Subscribe with Bloglines

Subscribe in NewsGator Online
Add 'Cyberjournalism Vs Printjournalism' to Newsburst from CNET News.com
Add to Google
MSN Alerts
Blogs that link here

Subscribe to this blog's RSS feed
Add to My AOL
Subscribe in Rojo

 

Home