براي مخاطب بايد نوشت ؛ حتي بر عكس !!!
حتماً مي پرسيد عنواني كه براي اين مطلب انتخاب شده چه مفهومي دارد؟ راستش با آنكه آن قدر با نقل قول از اين وبلاگ و آن وبلاگ ميانه اي ندارم ولي وقتي جملاتي را كه زير اين عنوان آمده بود خواندم حيفم آمد بي تفاوت از كنار آن بگذرم. البته در يكي از اپيزودهاي آتي «سريال روزنامه نگاري الكترونيك و چالش روزنامه نگاري سنتي»!!!!! به موضوع مخاطب و جايگاه آن در روزنامه نگاري خواهم پرداخت. پس تا آن هنگام اين يكي را به خاطر بسپاريد:
«تصور كنيد عابران پياده پشت چراغ قرمز... انتظار باعث شده كه چشم ها دنبال زاويه ديدي باشند و ماشين هاي در حال حركت معمولاً بهترين سوژه اند.
آمبولانسي رد مي شه و كلمه AMBULANCE هم برعكس نوشته شده و هيچكي هم توجه نمي كنه!!! و كمتر كسي اهميت بده چرا بر عكس نوشته شده !؟
اما شرح اين قضيه ، يك مساله خاص براي روابط عمومي ها و برنامه ريزان اينترنتي رو به ياد مياره يعني : «مخاطب» ؛ مساله اصلي روابط عمومي ها كه هميشه فراموش ميشه .
در طراحي پيام و برنامه ريزي تنها بايد مخاطب مد نظر باشه و پيام براساس ويژگي هاي مخاطب طراحي بشه و دقيقا برعكس نوشتن كلمه آمبولانس به دليل ويژگي مخاطب يك آمبولانس يعني رانندگان جلو هستند كه به خاطر سر و صدا آژير خطر براشون هشدار دهنده نيست و با ديدن آمبولانس در آينه بايد بتونند كلمه رو درست بخونند.
عدم توجه به اين نكته و نوشتن عادي كلمه بدون توجه به مخاطب، دقيقاً شبيه شيوه عمل برنامه ريزان ارتباطي ماست كه در برنامه هاي خود مخاطب رو در درجه چندم قرار مي دهند . همه اقشار از مديران ارشد سازمان ، مديران ساير سازمان ها گرفته تا مردم عادي و ... يه جايي تو برنامه بهشون توجه شده جز مخاطب!!! و رضايت مديران كه حتي در مسايل ريز برنامه ريزي نظر مي دهند مهمتر از ويژگي مخاطبه .....»